Covid-19 și sporturile de contact: Cum te poți antrena eficient chiar și în timpul pandemiei

 

Chiar dacă lunile de pandemie au determinat măsuri restrictive împotriva activității din săli, practicanții sporturilor de contact au continuat antrenamentele acasă. Dacă și ești pasionat de box sau MMA și vrei să te antrenezi de unul singur acasă, chiar și în timpul acestui lockdown, acest articol îți va oferi o mulțime de informații utile.

 

De ce să te antrenezi acasă în timpul pandemiei?

Mișcarea te ține conectat la un stil de viață sănătos, mai ales atunci când sedentarismul cauzat de izolare reprezintă o problemă ce ne poate afecta pe toți. Dacă sesiunile de alergare sau plimbările în ritm alert pot fi realizate fără probleme și în mediul exterior, pentru box sau MMA, ai nevoie de un spațiu interior, ferit de precipitații și, mai ales, de expunerea nejustificată. 


Te poți antrena acasă chiar și în timpul săptămânilor de distanțare socială, deoarece: 


  • Îți păstrezi condiția fizică pe care o aveai și înainte de lockdown; 
  • Îți menții tonusul mental la un nivel optim, datorită hormonilor generati de mișcare; 
  • Ai o activitate în plus pe care o poți introduce în rutina unei zile de izolare; 
  • Boxul și MMA-ul îți permit să te antrenezi pe suprafețe interioare relativ mici. 

Tipuri de antrenament box pentru acasă

Dacă ai ales acest sport de contact pentru perioada în care sălile de box sunt închise, noi îți spunem acum ce poți face în privința antrenamentelor. Boxul acasă poate presupune: 

Antrenament de box acasă: Shadow Boxing 

Acest tip de antrenament pentru acasă nu mizează pe forță, ci pe fluiditate în mișcare și coordonare a membrelor. Poate fi executat fără probleme chiar și în spații restrânse, fără a avea nevoie de echipamentul de box.


Poți face shadow boxing în oglindă, pentru a-ți putea urmări mișcările, lucrând astfel la corectarea anumitor probleme ce țin de: coborârea gărzii, jocul de picioare etc. Eventual, poți efectua lovituri de box, ținând în mână gantere de 1-2 kg, astfel încât să îți lucrezi și mai bine fizicul. 

Antrenament de box acasă: Sacul de box 

Acest tip de antrenament clasic, la un sac de box, îți permite să lucrezi la tehnică, forță, rezistență, viteza și precizia loviturilor. Mai mult decât atât, loviturile în sacul de box îți permit să te descarci, după o zi plină în fața laptopului, dacă lucrezi remote în această perioadă. 


Găsește un loc în care poți plasa acest corp voluminos, intră pe link-ul de mai sus și vezi ce soluții îți punem la dispoziție în categoria “Saci box”, comandând apoi online cel mai bun echipament pentru antrenamentul tău.  

Antrenament de box acasă: Coarda de sărituri

Dacă vrei să continui antrenamentele de box în pandemie, coarda de sărituri nu trebuie să lipsească din coșul tău de cumpărături, atunci când comanzi online de pe site-ul nostru. Coarda de sărit propune exerciții de cardio și mobilitate, de aceea, este indicat să te deplasezi în timpul săriturilor (față-spate, stânga-dreapta), lucrând astfel la jocul de picioare. 


Atunci când te antrenezi cu acest echipament pentru box, este important să alternezi nivelurile de viteză, integrând periodic etapele de accelerare. Astfel, prin modificarea constantă a cadenței, poți reproduce în timpul antrenamentelor condiții reale de luptă. 

Tipuri de antrenament MMA pentru acasă

Antrenament MMA acasă: Exerciții de ardere 

Pentru acest tip de exercițiu, se poate utiliza sacul de box. Este o sesiune de antrenamente de mare intensitate, ce permite arderea rapida a grasimilor. 


Sugestie de antrenament: 


  • Lovituri de brațe și picioare, la niveluri diferite de intensitate: 30 secunde
  • Odihnă: 30 secunde

Se repetă această variație de 7-8 ori, apoi odihnă pentru aproximativ 3 minute. 

Antrenament MMA acasă: Shadow Boxing  

Și în cazul antrenamentelor MMA pentru acasă, shadow boxing-ul reprezintă o alternativă de mișcare simplu de implementat în spații cu suprafață redusă. Spre deosebire de box, în cazul acestui antrenament se pot integra în serii și lovituri de picior (low și high). 



Sugestie de antrenament: 


  • Shadow Boxing într-un ritm mediu, cu schimbări de poziție: 5 minute
  • Odihnă: 1 minut

Se repetă această variație de 3 ori. 

Antrenament MMA acasă: Condiționare fără echipament

Antrenamentele de condiționare a greutății corporale, fără echipamente specifice, sunt ideale pentru această perioadă. Specific luptătorilor din UFC sau din cadrul altor gale de MMA, acest tip de mișcare se aplică pe specificul dinamic al programului pe care sportivii îl au, atunci când antrenamentele în sală nu reprezintă o opțiune. 


Pentru că trebuie să își continue antrenamentele chiar și atunci când călătoresc (ex: camere de hotel), 

Intră pe https://knock-out.ro/, alege cele mai bune echipamente de box și MMA pentru pregătirea în timpul pandemiei de Covid-19 și continuă-ți antrenamentele, pe întreaga perioadă a valabilității restricțiilor impuse de autorități!

Sursa foto: https://imgur.com/i0JUKFl via Shutterstock 






Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.