Întreținere și curățare produse

Întreținere Manusi box

Cum să aveți grijă de mănușile de box? Mănușile tale reprezintă o parte esențială a echipamentului și rămân în permanență în contact cu mâinile.

Mănuși de box, ca orice alte echipamente sportive au nevoie de îngrijire și întreținere. Mănușile pot dezvolta un miros ciudat și bacterii după o utilizare constantă. Cel mai bun mod de a evita acest miros este să se ia măsuri de precauție de la început, astfel încât să nu se dezvolte deloc.
Cu câteva sfaturi simple, vă puteți păstra mănușile curate și fără miros. Cea mai mare greșeală făcută de majoritatea boxerilor este că pun mănușile în geantă imediat după o sesiune de antrenament. După antrenament, nu puneți mănușile în pungă,deoarece nu se vor aerisi si vor dezvolta bacterii urat mirositoare inauntru.
Uscați-vă mănușile cu atenție, atât pe interior cât și pe exterior, cu un prosop sau o cârpă uscată. Odată ce ajungi acasa, atârnă mănușile intr-un loc in care este o ventilație bună a aerului. Pont:pune mănușile de box, înfășurate în niște pungi de plastic etanșe, peste noapte în congelator pentru uciderea bacteriilor.
După aceea, pune-le în lumina soarelui timp de 1-2 zile. Puteți folosi o dată pe săptămână spray-ul antiseptic pentru uciderea bacteriilor. Când nu folosesti mănușile o perioadă mai lungă de timp, este indicat să le umpleți cu hârtii pentru păstrarea formei și pentru împiedicarea pătrunderii prafului in ele.
Unii oameni folosesc, de asemenea, deodorante obișnuite pentru a scăpa de acest miros, dar aceasta este o soluție temporară. Poti jongla cu două perechi de mănuși, astfel încât atunci când o pereche este în uz, cealaltă pereche ramane la uscat. Nu fa exces de substanțe chimice și spray-uri deoarece suprafața mănușilor poate dezvolta fisuri.
Nu usca mănușile în mașina de uscat. Usca-le la aer sau în lumina soarelui. Evita uscarea mănușilor cu un uscător de par.

Se recomanda schimbarea manusilor cu unele noi la fiecare 6 luni-daca te antrenezi de mai mult de 5 ori pe saptamana.Si odata la 12 luni daca te antrenezi intre 3 si 5 ori pe saptamana.De ce?Din motive de siguranta (spuma din interior se poate slabi sau rupe in unele locuri,putand duce la accidentari atat pentru tine cat si pentru partenerul de antrenament),cat si din motive de igiena(transpiratia din manusi va dezvolta bacterii care lasa un miros neplacut si pot produce exeme sau ciuperci ale pielii).

Se recomanda purtarea bandajelor de box cand folositi manusile.Scopul bandajelor de box este: 1.Protectie si 2.Igiena.Rezumat:

Dupa terminarea antrenamentului lasa manusile la uscat
Curata manusile odata pe saptamana cu spray-ul antimicrobian
Daca te antrenezi intens foloseste alternativ doua perechi de manusi
Foloseste bandaje cand te antrenezi cu manusile


Întreținere Tibiere

Tibiere ciorap:

Tibierele ciorap sunt esențiale în timpul antrenamentelor ce implică loviturile de picior, astfel trebuie să învățăm să avem grijă de acest echipament.
Aceste tibiere oferă posibilitatea de a fi spălate și uscate la lumina soarelui. Odată ce ajungi acasă, atârnă tibierele într-un loc cu o ventilație bună a aerului. Poti pune tibierele,înfășurate în niște pungi de plastic etanșe, peste noapte în congelator pentru uciderea bacteriilor. După aceea, pune-le în lumina soarelui timp de 1-2 zile. Poti folosi o dată pe săptămână spray-ul antiseptic pentru uciderea bacteriilor.

Tibiere duble din piele sau P.U.

Aceste tibiere, la fel ca și cele ciorap sunt esentiale in timpul antrenamentului oferind o protecție mult mai bună. Tibierele duble sunt confecționate de cele mai multe ori din piele naturală sau piele artificială de tip Skintex.
Acestea trebuie îngrijite la fel de mult ca si restul echipamentului fiindu-ne cel mai bun prieten în timpul antrenamentelor. Nu este indicată spălarea acestora, doar curățarea cu o cârpă umeda pentru înlăturarea bateriilor și folosirea saptamanală a unui spray antiseptic. După fiecare antrenament trebuie lăsate la uscat, recomandarea noastra este să vă folosiți de 2 perechi de tibiere cu care să alternați în zilele de antrenament.

Rezumat:

Dupa terminarea antrenamentului lasa tibierele la uscat
Curata manusile odata pe saptamana cu spray-ul antimicrobian
Daca te antrenezi intens foloseste alternativ doua perechi de tibiere


Întreținere Proteză Dentară

Protezele dentare sunt confectionate din gel și silicon ce va rezista la șocurile dinților din urma loviturilor dar nu va rezista la mestecare intensă, de aceea nu se recomandă mestecarea protezelor dentare.Ține întotdeauna proteza dentara în cutia de pastrare. După utilizare, spala bine proteza cu apa si pasta de dinti.

Evita spălarea protezei dentare cu apă fierbinte deoarece acest lucru va duce la deformarea acesteia si nepotrivirea perfectă pe dantură a acesteia.Verifica suprafața protezei periodic mai ales după resimțirea unor lovituri puternice deoarece pot apărea zone în care proteza dentară a fost perforată de către dinți și se recomandă schimbarea acesteia.
Nu se recomandă folosirea unei proteze o perioadă mai lunga de 12 luni deoarece aceasta pierde din propietăți și poate acumula bacterii ce vă pot pune în pericol dantura și sănătatea.
Nu împrumuta proteza dentară si nu folosi proteza dentara a nimănui!
Protezele dentare pentru JUNIORI se recomanda sa fie schimbate periodic deoarece dantura acestora este în continuă schimbare și aceasta o nu să se muleze perfect pe dantură după*-- o perioada.

Întreținere Echipament de compresie

Urmând câteva îndrumări simple, nu numai că diminuezi probabilitatea de a distruge îmbrăcămintea de compresie, dar poți minimiza și uzura.

Iată câteva recomandări cu privire la menținerea îmbrăcămintei de compresie curată dar și câteva recomandări pentru maximizarea speranței de viață a îmbrăcămintei:
Nu lasa niciodată îmbrăcămintea o perioada îndelungata în geanta cu echipament, aceasta este regula de aur.
Imediat ce ajungi acasă, spală echipamentul de compresie. Încearca să nu ai tendința de a lăsa echipamentul în geanta de la sala peste noapte sau împreună cu alte rufe murdare, acest lucru va determina mirosuri neplăcute si poate să dezvolte bacterii intr-un timp foarte scurt.Ideal, dupa fiecare antrenament dacă nu ai posibilitatea să le speli imediat, este să le lasi la aer într-o zonă bine ventilată.
Verifica eticheta de îngrijire: De cele mai multe ori echipamentele de compresie vin cu o etichetă de îngrijire. Ori de câte ori este posibil, verifica eticheta pentru a te asigura că folosesti cele mai bune metode de spălare.
Spălarea la mașina de spalat este evident cea mai ușoară modalitate de a-ti spăla echipamentul, dar inainte de a face acest lucru trebuie să ști că există câteva lucruri de luat în seamă. Înainte de a le băga în mașină, întotdeauna întoarc echipamentul de compresie pe dos și dacă ai posibilitatea să le introduci într-o punga specială pentru haine delicate pentru a minimiza frecarea și a reduce strângerea materialului.Evita spălarea echipamentelor de compresie impreuna cu haine cu ținte sau cu fermoare, acestea pot agăța în timpul spalarii materialul.
Dacă doresti să speli echipamentul cu mâna trebuie luate în seamă câteva detalii :
1.Verifica eticheta de întreținere pentru a determina temperatura apei utilizate și foloseste întotdeauna un detergent slab.
2.Foloseste mișcări blânde pentru a evita întinderea sau deteriorarea țesăturii.
3.Foloeste apă curată pentru a clăti detergentul și repeta clătirea cu apă curata de câeva ori, dacă este necesar.
4.In cele din urmă, stoarce ușor pentru a elimina excesul de apă. Evita răsucirea deoarece aceasta poate întinde și ruina materialul. Aminteste-ti că echipamentul de compresie este in mod obișnuit realizat din material pentru reducerea umidității, permițând uscarea rapidă. Nu usca echipamentul de compresie in masina de uscat. Căldura excesivă poate deteriora și poate determina ruperea sau umflarea țesăturii. Asigura-te că echipamentul de compresie este complet uscat înainte de depozitarea în dulap.

Noi folosim Cookies. Te rugăm să confirmi că accepți.

Pre-loader