5 tipsuri să îți întreții echipamentul de contact în condiții optime

 

Una dintre realitățile dure ale boxului este că, fără o igienă și o îngrijire adecvată, mănușile și echipamentul tău pot ajunge să miroasă mai rău decât un sandwich cu ton putred uitat în frigider cu săptămânile. 


Noi, cei de la Knockout, luăm curățenia și igiena foarte în serios, așa că astăzi îți propunem 5 sfaturi pentru a-ți păstra mănușile de box mereu proaspete. 

5 tipsuri să îți întreții echipamentul de contact în condiții optime

   1.Asigură-te că porți bandaje de box 


Asigură-te că porți întotdeauna o pereche curată de bandaje de box sub mănuși. Nu numai că învelișul te ajută să îți protejezi mâinile și încheieturile la clasa de kickboxing, dar acționează și pentru a absorbi transpirația. De asemenea, poți spăla bandajele împreună cu hainele sau să le speli separat în apă fierbinte cu săpun de vase. Dacă le speli împreună cu rufele, trebuie să știi că cele mai noi bandaje de box, lasă adesea scurgeri de culoare. Nu le băga la spălat cu hainele albe. Bandajele noi te ajută să păstrezi mănușile fără bacterii și mucegai. 

 

   2.Șterge interiorul și exteriorul mănușilor după fiecare antrenament


După fiecare antrenament șterge exteriorul și interiorul mănușilor cu o soluție antibacteriană. Orice sală de sport care se respecta va pune la dispoziția sportivilor, șervețele umede pentru a fi folosite în acest scop. Spray-urile sport pot fi achiziționate sau făcute acasă. Nu folosi în mod interschimbabil mănușile pentru saci și mănușile de luptă. Suprafața mai dură a sacilor pe care îi lovești, descompune mai repede spuma în mănușile de luptă. De asemenea, creează o suprafață mai aspră și poate încorpora particule mici de material pe suprafața izbitoare a mănușilor cu care lovești apoi un partener de luptă.

   3.Nu le lăsa să prindă miros de transpirație


Cumpără o soluție pentru a absorbi umezeala și mirosul și pulverizeaza-o în mănuși. Bicarbonatul de sodiu, sacii cu așchii de cedru, absorbantele comerciale de miros pentru pantofi și mănuși și chiar o bucată de ziar te pot ajuta să îți păstrezi mănușile proaspete și curate. 

 

   4.Pune mănușile în congelator și scapă de bacterii


Așteaptă până când mănușile tale sunt complet uscate și apoi pune-le într-o pungă mare pentru congelator. Pune punga cu mănușile în congelator timp de 24 de ore sau mai mult pentru a îngheța toate acele bacterii puturoase. E un mod mai practic de a scăpa cu adevărat de microbi. 

 

    5. Lasă-le să respire după fiecare antrenament


După antrenamente, asigură-te că lași mănușile într-un loc deschis și aerisit, mai degrabă decât într-o geantă de gimnastică sau în portbagajul mașinii. Dacă se pot usca, bacteriile vor avea mai puțin timp să crească într-un mediu umed și întunecat. 


Când e recomandat să-ți iei la revedere de la mănușile de box?


Chiar dacă ai acumulat o mulțime de amintiri și talent cu acele mănuși, la un moment dat va trebui să renunți la ele. Nu ai purta o pereche de adidași de alergare cu care alergi de 3 ori pe săptămână pentru o perioadă de 6 luni și să te-aștepți să miroasă frumos. Mănușile nu sunt ceva ce trebuie să păstrezi pentru totdeauna.


Mănușile de antrenament trebuie înlocuite la fiecare 8-9 luni, în funcție de frecvența de utilizare (presupunând că sunt utilizate de 5-6 ori pe săptămână.) De cinci ori pe săptămână, 4 săptămâni pe lună, 6 luni = aproximativ 120 de runde.


Odată ce ai observat că căptușeala este spartă sau simți un impact mai mare asupra articulațiilor, prin mănușă, îți recomandăm să le înlocuiești pentru a preveni potențialele leziuni ale mâinilor.


Noi, cei de la Knockout, suntem alături de tine cu o gamă completă de echipamente de calitate și mănuși de box de la branduri de top. Rămâi alături de blogul nostru pentru alte informații la fel de interesante!




Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.