Antrenament MMA începători: Echipamentul de care ai nevoie

MMA (Mixed Martial Arts) este un sport de contact ce acoperă o gamă variată de discipline sportive, desfășurate atât la sol, cât și în picioare: box, lupte, judo, BJJ, karate, muay thai și alte discipline din această categorie. 


Chiar dacă mixul de sporturi fizice este prezent în viața societății încă din anii Antichității, termenul “MMA” a devenit popular abia în urmă cu aproximativ 25 de ani, datorită omului de televiziune american Howard Anthony Rosenberg, apropiat al galelor UFC


În ultimele două decenii, MMA a devenit unul dintre cele mai populare sporturi de contact din întreaga lume, nu puțini fiind astăzi cei care afirmă că Mixed Martial Arts a depășit boxul la nivel global, din punct de vedere al fanilor. 


Acesta este și motivul pentru care din ce în ce mai mulți doritori vin în sălile de antrenamente unde se poate învăța și practica MMA-ul, alături de antrenori calficați pentru a organiza astfel de sesiuni, dar și având la îndemână echipamentul corect, simplu de achiziționat acum online. 

Antrenament MMA începători: Cele mai bune mănuși 

Pentru cei dornici să testeze dinamica antrenamentelor de MMA la cea mai apropiată sală de casă, aceștia trebuie să înțeleagă faptul că brațele sunt părți ale corpului extrem de utilizate în timpul sesiunilor de micare, iar din geantă nu trebuie să lipsească mănușile. 


Dacă ești un fan al fenomenului UFC, știi deja faptul că toți cei care pășesc în ring au manusi MMA, nu cele pe care le utilizeaza pugiliștii. Mănușile MMA nu acoperă și degetele, iar partea superioară a acestora are un design ce imită foarte bine zona monturilor mâinii. 


Dacă vrei să te apuci de MMA, vei avea nevoie de astel de mănuși, pentru a putea fi echipat complet și corespunzător, în timpul unei sesiuni de sparing, sau dacă faci mai tarziu marele pas către primul tău meci de gală. 


Însă pentru antrenamentele obișnuite de la sală, în zilele în care lucrezi alături de antrenorul tău tehnici variate ce presupun utilizarea loviturilor de braț, îți recomandăm să comanzi online de pe site și o pereche de manusi de box. Boxul reprezintă un sport important pentru cei care practică Mixed Martial Arts, datorita K.O-urilor ce pot hotarî rapid soarta unui meci. 

Antrenament MMA începători: Îmbrăcămintea corectă 

Dacă îți dorești ca prin ceea ce porți la sală să te ingrezi în comunitatea celor care practică acest sport, poți vedea cum arată oferta noastră actualizată de șorturi MMA. O mulțime de modele îți stau acum la dispoziție, la prețuri pe care nu le poți ignora. 


Un sort MMA de calitate garantează confort și libertate de mișcare, în timpul sesiunilor de antrenamente pentru loviturile de picior. Materialele calitative și croiala atletică facilitează mobilitatea atât la sol, cât și în timpul sesiunilor de luptă în picioare. 


Îți recomandăm să alegi un șort MMA ce permite o închidere atât pe bază de scai, cât și pe bază de șnururi, astfel încât acesta să nu se desfacă în timpul antrenamentelor. Citește mai multe informații despre modelul selectat, cu un simplu click pe pagina sa de produs. 


Cât despre partea superioară a corpului, poți alege elemente de echipament potrivite nevoilor tale de mișcare din următoarele categorii ale site-ului nostru: Tricou, Maiou, Costum Slabit sau Hanorac / Jacheta. Alege nuanța preferată și măsura pe care o porți, apoi plasează rapid comanda. 

Antrenament MMA începători: Elementele de protecție 

Accidentările la sală pot surveni chiar și în timpul unui antrenament MMA dedicat începătorilor. Nivelul de pregătire scăzut al practicanților reprezintă unul dintre principalele motive pentru accindentările suferite la nivelul: dinților, oaselor faciale, tibiilor, oaselor metatarsiene. De aceea, utilizarea accesoriilor de protecție la antrenamente este importantă. 


Iată care sunt principalele elemente de protectie pe care le poți achiziționa de la noi: 

Bandaje box

Cele mai bune bandaje de box de la Knockout reprezintă o soluție alternativă pentru bandajele de box clasice, asigurând protecție sporită și contribuind la prevenirea accidentărilor nedorite. 


Sunt simplu de pus pe mâini, fiind ideale pentru practicanții de MMA începători care nu au mai utilizat astfel de elemente până în prezent. Asigură stabilitate fiecărei lovituri și pot fi purtate fără probleme pe sub mănușile de box. 

Proteze dentare

Chiar și în timpul unui antrenament (mai ales în cazul sesiunilor de sparing), luptătorii sunt sfătuiti să poarte proteze dentare. Acestea asigură protecție sporită danturii, dar și cutiei craniene, absorbind șocurile recepționate prin lovituri. 


Datorită materialului moale din care sunt confecționate, cele mai bune proteze dentare asigură o așezare perfectă pe dantura de sus, fiind totodată prevăzute cu o serie de canale, pentru ca sportivul să poată respiră cu ușurință în timpul utilizării. 

Tibiere 

În timpul pregătirilor pentru lovituri de picior, purtarea unei perechi de tibiere reprezintă o idee cât se poate de inspirată. Acestea au rolul de a proteja “armele inferioare” ale luptătorului, la antrenamentele intense sau chiar pe durata unei lupte de amatori. 


Alege de la Knockout o pereche de tibiere cu prinderi elastice și talpă aderentă, ce asigură atât o prindere foarte bună pe picior, cât și o stabilitate excelentă, în timpul sesiunilor de mișcare desfășurate în picioare. 

Căști de protecție

Practicanții de MMA începători sunt sfătuiți să poarte casti de proectie în timpul antrenamentelor, extrem de utile mai ales la sesiunile de sparing. Comandă acum de la Knockout o cască de protecție potrivită dimensiunilor capului tău, realizată din materiale durabile și cu un număr ridicat al elementelor de siguranță


Iată care sunt principalele componente din echipamentul de MMA al unui practicant începător. Dacă aceste sfaturi ți-au fost utile, nu uita că avem pregătite pentru tine și alte informații interesante. Intră pe blog și descoperă cum te poți bucura de produsele noastre, în timpul antrenamentelor, dar și cum poți alege inspirat echipamentele pe care noi ți le oferim.  


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.