Beneficiile practicării boxului pentru femei


Disciplină istorică în zona sporturilor de contact, boxul are ca miză înfrângerea oponentului doar cu ajutorul loviturilor aplicate cu pumnii. Dinamica sa uimitoare și marketingul puternic din jurul acestui fenomen global stau la baza popularității acestui sport, atât în rândul fanilor de acasă, cât și printre cei care practică boxul din pasiune. 

Este boxul un sport dedicat exclusiv bărbaților?

Celor care practică boxul pentru a-și atinge propriul set de obiective fizice și mentale, acest sport le este mai mult decât recomandat, mai ales, atunci când este atât de simplu să comanzi online echipamentul corect: manusi de box, bandaje de box, proteze dentare sau casti de protectie.


Însă, dacă te-ai grăbit sa asociezi acest sport de contact doar cu bărbații, află că și femeile fac box în timp liber, cu o pasiune absolut molipsitoare. Motivele sunt simplu de evidențiat, sub forma unor avantaje pe care le vom analiza împreună chiar acum: 

Femeile care practică boxul își pot tonifia, astfel, corpul 

Prin practicarea boxului, doamnele și domnișoarele pot căpăta o formă de invidiat, într-un timp cât se poate de scurt. Variantele de antrenament sunt nenumărate: tehnici de lovire, sesiuni de mișcări specifice, sparring sau chiar exerciții de forță. Astfel, toate grupele de mușchi lucrează, iar tu vei avea un corp mult mai sculptat, cu precădere în zona mușchilor brațelor, a mușchilor picioarelor sau a fesierilor.

Practicantele boxului ard sute de calorii 

Boxul este un sport dinamic, indiferent de natura antrenamentului practicat. Așadar, femeile care practică boxul pot arde sute de calorii, într-un interval de timp de aproximativ 60 de minute. Poți transpira la box mai mult decât în cazul altor forme de antrenament cardio, atât timp cât îți este recomandată de către antrenor o sesiune specifică ție, determinată de o serie de factori precum: nivelul tău de pregătire, greutatea pe care o ai, dieta ce susține nevoia ta de a slăbi etc

Bun și pentru corp și pentru apărare 

Un alt avantaj al boxului este asimilarea unor tehnici de autoapărare. Fiind un sport de contact, tehnicile de box pot fi aplicate la nevoie, în cazul în care integritatea fizică a unei femei este amenințată. Această disciplină de contact asigură viteză bună de reacție, chiar și în spații restrânse. Dacă preferi să faci box acasă, din acest articol poți afla mai multe despre alegerea si utilizarea corecta a sacului de box. 

Boxul și starea de bine a femeilor care practică acest sport

Chiar și în cazul unui antrenament la sacul de box acasa, acest tip de mișcare facilitează eliberarea de endorfine, cunoscute și sub denumirea de “hormoni ai fericirii”. Pe măsură ce antrenamentele de box cresc în intensitate, cantitatea de hormoni este eliberată mult mai repede. Astfel, după o zi stresantă la birou, practicarea boxului poate reprezenta o modalitate prin care starea de spirit poate reveni la un nivel cât mai apropiat de cel optim. Mai mult decât atât, asimilarea unui set nou de aptitudini, alături de transformările fizice pe care le-am menționat mai sus, contribuie la îmbunătățirea respectului față de propria persoană. 

Fiind un sport de contact ce presupune depășirea propriilor limite, boxul garantează niveluri ridicate de rezistență fizică dar și o consolidare a tonusului mental. Așadar, intra acum pe site-ul nostru și pune în coșul de cumpărături echipamentul tău de box. 

Un mod de socializare și pentru femei

Pentru practicantele acestui sport, socializarea de la sala de box poate fi un mod excelent pentru a lega noi prietenii. De altfel, pasiunile comune aduc în aceleași cercuri sociale oameni care gândesc la fel, iar pasiunea pentru box este un exemplu perfect în acest sens. 


Dacă ți-a plăcut acest articol, revino oricând pe blogul nostru la o nouă rundă de informații interesante, privind sporturile de contact și modul în care produsele din oferta knock-out.ro pot facilita practicarea acestora. Pe curând! 


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.