Top 7 cei mai buni boxeri din istorie și performanțele lor uimitoare

Chiar dacă sunt diferiți din punct de vedere al stilului de box adoptat, sau al categoriei în cadrul căreia au activat, cei care ocupă clasamentul nostru au făcut istorie. 

Prin prestațiile lor în ringul de box, ei au contribuit la popularizarea acestui sport de contact într-un adevărat fenomen, urmărit cu sufletul de la gură de milioane de oameni, fapt ce i-a transformat în adevărate staruri. 


Chiar dacă au pus manusile de box în cui, ei vor rămâne în continuare vii în inimile iubitorilor acestui sport. Iată-i pe 7 dintre cei mai buni boxeri din toate timpurile: 

Muhammad Ali 

Începem acest clasament cu un nume care a făcut istorie la categoria grea în perioada sa: Muhammad Ali. Este considerat de mulți cel mai mare boxer din toate timpurile, fiind o adevărată personalitate atât în ring, cât și în afara sa. 


Născut în 1941 în Louisville, Kentucky, Cassius Marcellus Clay Jr. și-a schimbat ulterior numele în Muhammad Ali, ca urmare a convertirii acestuia la religia musulmană. Cu o carieră impresionantă (56 de victorii din 61 de partide / 37 K.O-uri), acesta a reușit să se impună în fața unora dintre cele mai mari nume de la “grea” ale acelor vremuri. 

Mike Tyson 

Lovea cu o putere incredibilă sacul de box, iar adversarii săi de sparing intrau la antrenamente cu o teamă pentru siguranța lor fizică. Asta deoarece Mike Tyson a fost dintotdeauna dispus să ofere totul, pentru a deveni într-o zi campion mondial. 


Un nume legendar al boxului, Tyson a câștigat 50 din 60 de partide disputate de-a lungul carierei sale. Recunoscut pentru croșeele sale devastatoare și viteza cu care își amețea adversarii,Tyson a făcut istorie la categoria grea, la finalul anilor ‘80 și începutul anilor ‘90. 

Rocky Marciano 

Născut în 1969 în Statele Unite ale Americii, Rocky Marciano a fost primul boxer american care a cunoscut celebritatea în rândul maselor, fapt datorat și accesului din ce în ce mai facil la televizoare. 


Rocky Marciano este un boxer cu un palmares ce poate fi invidiat de mulți: în întreaga sa carieră, acesta nu a fost învins de niciun adversar într-un ring de box. Din totalul celor 49 de partide disputate, 43 au fost terminate prin K.O.

Floyd Mayweather Jr.

În 2016, ESPN îl declara pe acesta cel mai bun boxer al ultimilor 25 de ani, “pound for pound”. Popularitatea sa i-a adus atât o faimă uriașă la nivel mondial, cât și o avere impresionantă, fiind unul dintre cei mai bogați atleți ai lumii. 


Este numit adesea “cel mai bun boxer defensiv din istorie”, iar palmaresul său este uimitor: 26 de victorii sau egalitate pentru meciurile de centură (10 K.O), 23 de victorii în meciuri de titluri liniare (9 K.O), 24 de victorii împotriva unor campioni mondiali (7 K.O), 2 victorii împotriva a doi boxeri incluși în International Boxing Hall of Fame, iar lista poate continua. 

George Foreman 

Născut în Texas în 1949, George Foreman este un fost campion mondial de box la categoria grea. În primul său la profesioniști “Big George” și-a trecut în palmares un număr impresionant de 13 victorii, toate prin K.O, iar în al doilea an, victoriile au atins pragul de 32. 


Retras din box în anul 1977, George Foreman rămâne și în prezent un nume de glorie pentru fanii boxului din întreaga lume. Meciul său împotriva lui Muhammad Ali rămâne și astăzi unul dintre cele mai importante momente ale boxului profesionist. 

Lennox Lewis

Legendarul boxer a reușit performanța de a câștiga de trei ori titlul mondial la categoria grea. Născut în Marea Britanie, Lewis și-a croit drum către numărul 1 mondial cu o serie de 41 victorii, dintr-un total de 44 de meciuri disputate. 32 au fost câștigate prin K.O. 


Lennox Lewis s-a retras din activitate în anul 2004, însă rămâne și astăzi un nume colosal pentru boxul mondial. Partida disputată împotriva lui Mike Tyson pentru titlul mondial a adunat în fața televizoarelor la momentul respectiv un număr-record de telespectatori. 


Joe Frazier 

Ultimul, dar nu cel din urmă: Joe Frazier, un boxer de culoare american, considerat unul dintre cei mai buni din toate timpurile la categoria grea. A disputat 3 partide împotriva marelui Muhammad Ali, ultima fiind considerată cea mai bună din cariera sa. 


Palmaresul lui Joe Frazier în ringul de box este unul admirabil: dintr-un total de 37 de meciuri, acesta a obținut 32 de victorii. Pentru întreaga sa activitate, el este astăzi un membru de seamă al International Boxing Hall of Fame. 


Rămâi alături de knock-out.ro pentru alte informații interesante din lumea boxului, dar și pentru sfaturi de antrenament sau recomandări de produs, utile atât pentru începători, cât și pentru boxerii avansați. 

Sursa foto: https://imgur.com/dlZWRTY via Shutterstock 


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.