Intretinere Proteze Dentare

Protezele dentare în box sunt esentiale pentru protecția dinților și maxilarelor în timpul antrenamentelor sau competițiilor de box sau lupte.

Acestea sunt concepute pentru a reduce riscul de leziuni, fracturi, pierderea dinților și traumatisme cerebrale.

Avem câteva recomandări importante pentru utilizarea și îngrijirea protezei dentare în box:

Păstrează proteza dentară în cutia de depozitare: Este esențial să păstrezi proteza într-un loc sigur și curat atunci când nu o folosești. Cutia de depozitare oferă protecție împotriva contaminării și deteriorării.

Nu împrumuta proteza dentară: Din motive de igienă și pentru a evita transmiterea de bacterii sau alte infecții, nu împrumuta proteza ta dentară altor persoane.

Evită mestecatul sau mușcatul excesiv: Proteza dentară este concepută pentru a oferi protecție împotriva șocurilor dinților în timpul loviturilor. Mestecatul sau mușcatul excesiv poate duce la deteriorarea materialului protezei și necesitatea înlocuirii acesteia.

Curăță proteza cu apă sau spray special de dezinfectare: Pentru a menține proteza igienică, o poți curăța cu apă sau cu un spray special de dezinfectare recomandat. Asigură-te că utilizezi produse de curățare destinate protezelor dentare de pe site-ul nostru.

Evită spălarea protezei cu apă fierbinte: Apa fierbinte poate deforma proteza dentară și poate duce la pierderea ajustării corespunzătoare pe dantură. Asigură-te că folosești apă la temperatura potrivită pentru curățarea protezei.

Schimbă proteza dentară o dată la 12 luni: Pentru a menține proteza într-o stare bună și pentru a asigura protecția optimă, se recomandă înlocuirea protezei dentare o dată la 12 luni. Aceasta se aplică protezelor destinate adulților.

Pentru protezele dentare destinate juniorilor, care au dinții în continuă schimbare și creștere, se recomandă înlocuirea lor o dată la 6 luni pentru a asigura o potrivire corectă și o protecție eficientă.

Protezele dentare pentru bracheti sau aparate dentare nu necesită pregătire prealabilă cu apă fierbinte. Acestea sunt concepute special pentru a se potrivi cu brachetii și se pot utiliza direct fără a fi modificată forma lor inițială.