Beneficiile artelor marțiale pentru femei: Muay Thai

Muay Thai sau boxul thailandez câștigă tot mai mult teren în rândul iubitorilor de sport din întreaga lume. În ultima vreme, acest stil de luptă din categoria artelor marțiale a devenit popular și în România, iar specialiștii îl recomandă în special femeilor, având în vedere că Muai Thai se bazează pe loviturile cu pumnii, picioarele, coatele și genunchii - toate folosite în principal în scopul autoapărării. 


La fel ca oricare dintre tipurile de arte mațiale, Thai boxing-ul oferă o serie de beneficii specifice pentru corp și minte. Descoperă-le în continuare alături de noi!


De ce arte marțiale


Deși acesta poate fi un motiv bun să începi să practici artele marțiale, scopul lor a depășit de mult simplă dorință de însușire a unor abilități de autoapărare; fără să exagerăm putem afirma chiar că artele marțiale reprezintă un mijloc excelent care permite controlarea perfectă a minții și a corpului (și totodată coordonarea celor două). 


Autoapărare


Fără doar și poate, unul dintre principalele beneficii pe care le prezintă practicarea artelor marțiale este educarea capacității de autoapărare. În viața de zi cu zi suntem expuși unor pericole pe care, uneori, nu le putem evita, iar atunci cea mai bună armă cu ajutorul căreia ne protejăm este aplicarea unor tehnici specifice de autoapărare. Cu atât mai mult cunoașterea principiilor și loviturilor tipice artelor marțiale reprezintă un atu pentru persoanele de sex feminin, ele fiind, prin natura lor, mai sensibile și, deci mai vulnerabile în fața pericolelor. 


Restabilirea echilibrului emoțional


Un beneficiu mai puțin cunoscut al artelor marțial, dar totuși cât se poate de real constă în restabilirea echilibrului emoțional. Există numeroase studii în urma cărora s-a concluzionat că practicarea acestui sport stimulează stima de sine și conferă practicanților o stare de spirit mai bună. De altfel, nu este de mirare că artele marțiale contribuie enorm la redarea echilibrului emoțional din moment ce, la fel ca oricare alt sport, acestea mizează pe eliberarea stresului și a frustrărilor. Totodată, să nu uităm că, urmare a tehnicilor învățate în sală este stimulată capacitatea de decizie. 

Reglarea apetitului


Dacă te confrunți cu problema apetitului ridicat, recomandarea noastră este să iei câteva cursuri de arte marțiale și să observi chiar tu îmbunătățirile. Se pare că, grație tehnicilor specifice acestui tip de lupte sunt trimiși stimuli către de la hipotalamus către glanda pituitară, care la rândul său va elibera hormoni care suprimă pofta de mâncare. 

Restabilirea echilibrului hormonal 


Nu mai este un secret faptul că majoritatea femielor se confruntă de-a lungul vieții cu diverse probleme de sănătate cauzate de dezechilibrele hormonale. Ei bine, practicarea constantă a artelor marțiale poate elimina acest inconvenient, având implicit un efect pozitiv asupra frecvenței sau duratei ciclurilor menstruale și în ameliorarea simptomelor care le anunță. 


Îmbunătățirea sistemului cardiovascular 


Cu toate că orice formă de activitate fizică are un impact pozitiv asupra sistemului cardiovascular, unul dintre cele mai eficiente moduri de a menține sănătatea acestei componente a corpului uman este prin suprasolicitarea (evident, în mod controlat) a inimii. Acest lucru se întâmplă frecvent în cazul practicării artelor marțiale, astfel că ele contribuie la consolidarea sistemului cardiovascular. 


Muay Thai: beneficii 


Ca și în cazul altor forme de arte marțiale, nici atunci când vorbim despre Muay Thai nu putem exclude beneficiile oferite. Dintre cele mai importante amintim: 




Arderea eficientă a caloriilor


Știai că Muai Thai este una dintre cele mai eficiente metode de a arde calorii? 

Aproximativ 30 de minute arte marțiale te pot ajuta să scapi de circa 500 de calorii, probabil și din acest motiv Muay Thai este cea mai potrivită alegere pentru femei. 


Simplu de învățat


Printre beneficiile boxului thailandex pentru femei se numără și faptul că acesta se bazează pe tehnici și principii simplu de învățat. Astfel, deși artele marțiale sunt privite ca fiind inadecvate pentru reprezentatele sexului frumos deoarece sunt sporturi de contact, acestea sunt, în realitate, una dintre cele mai bune opțiuni ale doamnelor și domnișoarelor dornice de mișcare. 


Îmbunătățirea reflexelor


Coordonarea, puterea de concentrare, flexibilitatea, echilibrul și nu în ultimul rând reflexele - toate acestea sunt îmbunătățite ca urmare a practicării boxului thailandez. Totodată, Muay Thai antrenează întreaga musculatură a corpului, stimulând simultan viteza și precizia mișcărilor. 

Reducerea anxietății


În timpul practicării mișcărilor de Muay Thai este stimulată producția de endorfine, așa numiții hormoni ai fericirii. Mai mult decât atât, acest sport ajută la eliberarea tensiunii și a stresului acumulat, îmbunătățind astfel starea de spirit și reducând simptomele anxietății. 

Încearcă echipamentele knockout 

Indiferent care este stilul de arte marțiale care te-a convins să-l încerci, alege echipamentele de care ai nevoie de pe knock-out.ro. Din magazinul nostru online poți comanda accesorii utile pentru Muay Thai, printre care tibiere, mănuși, proteze dentare, bandaje, dar și saci sau manechini de box. Toate acestea îți vor oferi o experiență sigură și confortabilă în timpul antrenamentelor, susținându-ți de asemenea progresul și performanțele. 


La knock-out.ro susținem stilul de viață sănătos și pasiunea iubitorilor de arte marțiale. Alege produsele de care ai nevoie pentru practicarea artelor marțiale!


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.