Unde poți practica kempo în București?

Kempo este o artă marțială a cărei baze au fost puse inițial în China (525 d.Hr). Însă adevărata dezvoltare a principalelor tehnici de lucru și stiluri de kempo a avut loc în Japonia, începând cu mijlocul secolului XX. Stilul de kempo modern este originar din insula Okinawa. 

unde poti sa practici kempo in bucuresti

În București, cei cere doresc să urmeze cursuri de kempo, au la îndemână o mulțime de variante, astfel încât să poată alege un club potrivit în funcție de: localizarea acestuia, stilul de kempo abordat sau experiența celor care organizează antrenamentele. Află mai multe despre această disciplină de contact și vezi câteva locații din Capitală în care te poți antrena:

Antrenamentele de kempo: ce presupun acestea?

De-a lungul istoriei, s-au dezvoltat mai multe stiluri de kempo, atribuite unor intervale de timp diferite. Acestea au oferit lumii întregi seturi variate de antrenamente și învățături (medicină tradițională, masaj, caligrafie, tehnici de luptă cu arme, atacuri pe puncte vitale), ce pot fi învățate și astăzi în săli, sub atenta coordonare a maeștrilor. 


Principalele tipuri de kempo sunt: Shorinji Kempo, Nippon Kempo, Okinawan Kempo și American Kempo. Antrenamentele variază în funcție de stilul abordat, pregătirea sportivilor sau obiectivele asociate acestor sesiuni de mișcare: învățarea tehnicilor de bază, pregătirea pentru competiții etc. Fiind o disciplină de contact ce solicită musculatura întregului corp, se recomandă începerea antrenamentului cu o primă etapă de încălzire a grupelor de mușchi supuse efortului.  


Exercițiile de bază includ învățarea pozițiilor clasice, exersarea loviturilor de braț sau picior, precum și a blocajelor. Pe măsură ce un sportiv avansează, va învăța combinații de tehnici și alte noțiuni atribuite stilului de kempo respectiv, astfel încât să devină un luptător complex. 


În cadrul antrenamentelor de kempo, se pune un accent deosebit și pe etapele de mișcare realizate colectiv. Kata poate fi realizată atât individual, cât și alături de ceilalți colegi de antrenament. Senseiul este cel care stabilește ritmul mișcărilor efectuate, de aceea, indicațiile sale sunt foarte importante, pentru a se obține o simbioză la nivelul întregului grup.  

Cluburi cu secții de kempo în București

Iată care sunt recomandările noastre, pentru cei care vor să practice kempo în București:

1. C.S. „AMATTO BUDOKAN”

Coordonator: Prof. Amatto Zaharia, Antrenor Emerit, Maestru Emerit al Sportului;

Locație: Sala de sport a Școlii Generale nr.195, Titan (vizavi de Policlinica Titan);

Program:  Luni, Miercuri, Vineri: orele 19.00 - 21.00.

2. C.S. RG București

Coordonator: Sensei Radu Clabesu;

Locație: Sala Electroaparataj (capătul troleului 90);

Program:  Marți și Joi: orele 20.00 - 22.00 / Sâmbătă: orele 10.00 - 14.00.

3. C.S. SHIN-DOJO

Coordonator: Sensei Remus Grădinaru;

Locație: Șos. Berceni, nr. 8 (metrou Piața Sudului - 400m);

Program: Luni, Miercuri, Vineri: orele 18.30 - 20.00 (grupă de începători) / orele 20.30 - 22.00 (grupă de avansați).

4. C.S. GHEPEȘ DOJO

Coordonator: Sensei Ilie Ghepeș;

Locație: Școala Generală nr. 39, Șos. Colentina;

Program: Luni, Miercuri, Vineri: orele 19.00 - 21.00.

5. C.S. KOKUSAI

Coordonator: Sensei Coroiu Vasile;

Locație: Școala Generală nr. 31, B-dul Lacul Tei;

Program: Marți - Joi : orele 18.00 - 20.00 / Sâmbătă : orele 10.00 - 12.00

6. C.S. KUMITE DOJO

Coordonator: Sensei Florin Paraschiv / Președinte de Onoare : Ghiur Gigi

Locație: Liceul Teoretic “Alexandru Ioan Cuza”;

Program:  Luni, Miercuri, Vineri: orele 19.00 - 21.00 / Sâmbătă: orele 12.00 - 14.00.

7. C.S. FIGHT CLUB OROVICEANU

Coordonator: Sensei Gabriel Oroviceanu, Antrenor Emerit;

Locație: B-dul Ghencea, nr. 43B (capătul tramvaiului 41);

Program: zilnic: orele 08.00 - 00.00.

Ce include echipamentul pentru antrenamente de kempo?

Elementul de bază al echipamentului este kimonoul de kempo. Descoperă oferta noastră de kimonouri pentru adulți și copii, ce include modele din bumbac Pearl Wave, întărit în punctele de forță pentru niveluri ridicate de confort și rezistență, în timpul antrenamentelor intense. Mai mult decât atât, reverul jachetei este întărit cu spumă EVA, pentru a rezista la tensionări repetate. 


Pantalonul este realizat din Ripstop, ale cărui proprietăți permit o poziționare optimă pe picior. Țesătura elastică a acestui material asigură o flexibilitate sporită, proprietate apreciată de sportivi, mai ales în timpul loviturilor de picior ridicate. 


Kimonourile din oferta Knockout Store sunt acreditate de Federația Română de Kempo, respectând măsurătorile impuse pentru competițiile oficiale. Acestea se adaptează fără probleme specificului unui antrenament de kempo, însă pot fi utilizate și în cadrul turneelor.


Centura este un element esențial al echipamentului de kempo, culoarea acesteia exprimând nivelul de experiență al practicantului. În timpul unui meci oficial, centurile purtate (roșu / albastru), indică în ce colț stă sportivul. Centurile de kempo pe care ți le punem la dispoziție sunt realizate din bumbac 100% și permit o menținere a kimonoului în poziția corectă. 


Nu se desfac în timpul antrenamentelor și sunt disponibile în mărimi dedicate atât seniorilor, cât și juniorilor. Acestea sunt produse recomandate de Federația Română de Kempo și utilizate de sportivi de elită: Mirel Drăgan, Marvin Belecciu, Cătălin Bodîrlă, Gabriel Boroș, Yamato Zaharia.   

manusi inteligente knockout store


Alege Smart Boxing Gloves, dezvoltate de Knockout Store, primele mănuși de box inteligente din lume. Cu ajutorul lor, antrenamentele de kempo pot fi monitorizate cu mai multă atenție. Poartă pe sub acestea bandaje de box Knockout, pentru un plus de siguranță la nivelul mâinilor


Datorită celor doi senzori cu care sunt prevăzute, mănușile #SMART transmit pe aplicația conectată prin Bluetooth date despre viteza și forța cu care lovești, numărul și tipul loviturilor sau cadența acestora. Astfel, îți poți îmbunătăți performanțele de la un antrenament la altul. 


Casca de protectie pentru competiții de kempo se poate ajusta pe lățime și lungime, datorită benzii elastice cu scai din zona cefei și curele cu scai de sub bărbie. Un astfel de produs nu obstrucționează vederea frontală și periferică. 


Nivelul de spumă de la interior poate absorbi optim șocurile cauzate de lovituri. Datorită structurii, casca de protectie pentru kempo poate proteja foarte bine fruntea, urechile, obrajii, timpanele și maxilarul. Este realizată din piele ușoară și confortabilă. 


Proteza dentara este un element esențial pentru protecția danturii, în fața loviturilor primite. Alege un produs din oferta Knockout Store prevăzut cu un strat de gel moale pe interior, ce permite o așezare optimă pe dantură. Asigură-te că proteza dentară pe care ai adăugat-o în coșul tău de cumpărături este prevăzută cu o serie de canale, pentru a putea respira lejer. 


Alege un club de kempo din București, comandă echipamentul complet din oferta Knockout Store și alătură-te celor care practică această artă marțială. Kempo este un sport practicat atât de copii, cât și de persoane adulte. 


La antrenamentele de kempo se leagă prietenii frumoase, construite în jurul pasiunii pentru dinamica sa. Datorită complexității sale, asigură o dezvoltare armonioasă a întregii musculaturi și stimulează trăsături de caracter precum răbdarea, respectul și dorința de a cunoaște


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.