5 recomandări pentru începătorii în sporturile de contact

Noi, cei de la Knockout, credem cu tărie că artele marțiale și sporturile de contact sunt pentru toată lumea. Poți găsi un milion de citate motivaționale despre ce învață sporturile de contact, dar există adevăr în spatele lor - reprezintă ceva mai mult decât o modalitate să te menții în formă. 


Cu toate acestea, atunci când faci primul pas în această călătorie, poate fi descurajant pentru că nu știi cu ce să începi. De aceea, vrem să-ți oferim oferim recomandările noastre ca să decizi cât mai obiectiv dacă sporturile de contact sunt pentru tine.


5 recomandări pentru începătorii în sporturile de contact

1. Găsește sportul potrivit

Acest lucru poate fi puțin dificil, deoarece există factori care nu sunt neapărat în controlul tău (cum ar fi să încerci BJJ, dar cea mai apropiată sală de sport este la câteva ore distanță). Însă acesta este primul pas pe care un aspirant trebuie să-l aleagă. Ați prefera un sport de contact mai tradițional precum Karate? Ceva care se concentrează pe concurență precum Muay Thai? Preferi să înveți luptele la sol în BJJ? Sau dorești să înveți să le combini pe toate în MMA? Există o mulțime de forme diferite de arte marțiale și tu ești singura persoană care știe ce i-ar plăcea cel mai mult. Sfatul nostru este să profiți de încercările gratuite oferite de majoritatea sălilor de sport și să încerci câteva stiluri diferite pentru a afla ce funcționează pentru tine.



2. Fă primul pas

Aceasta pare a fi o sugestie evidentă, dar una dintre cele mai dificile părți ale oricărui început de a învăța orice abilitate nouă este aceea de a participa la primul antrenament. Este perfect normal să simți că te vei face de râs sau că oamenii te vor judeca, dar trebuie să-ți amintești că toți ceilalți din sala de gimnastică au fost în pielea ta la un moment dat în viața lor. Găsește o sală de sport care crezi că se potrivește nevoilor tale și rezervă un curs.  Atâta timp cât vii gata să înveți și cu o atitudine pozitivă și respectuoasă, te vei integra rapid în familia sălii de gimnastică.



3. Devii mai bun prin practică

O altă concepție greșită în rândul începătorilor este că nu sunt suficient de apți pentru a participa la un curs de arte marțiale. Orice sală de gimnastică care acceptă membri noi va înțelege că nivelurile de fitness ale oamenilor variază, iar marea majoritate, fie oferă cursuri specifice pentru începători, fie vor putea integra începători în clasele lor standard. Întregul scop al artelor marțiale este că acestea sunt o metodă de antrenament prin care devii mai în formă și înveți o nouă abilitate. Pe măsură ce fitnessul tău se îmbunătățește, ar trebui să te poți împinge mai tare la efort susținut. Distracția și satisfacția că ai învățat ceva nou este un factor motivator și te va face să revii în sala de antrenament pentru mai mult. Îmbunătățirea condiției fizice, pierderea în greutate și construirea mușchilor vor veni cu timpul.


Acestea fiind spuse, pentru a te asigura că profiți la maximum de antrenament, ar trebui să te asiguri că mânânci sănătos și să că maximizezi recuperarea între sesiunile de antrenament.



4. Consistența și disciplina sunt cheia succesului

Indiferent care este obiectivul tău atunci când începi sporturile de contact- fie că vrei să te ții în forma și să fii sănătos, să câștigi o centură neagră sau să devii campion mondial - cheia pentru toate acestea este consistența. Zicala spune că „munca grea bate talentul dacă talentul nu funcționează din greu” și este adevarat. S-ar putea ca cineva să aibă un dar genetic care să-l facă un artist marțial fantastic, dar dacă nu se ia în serios, nu va progresa niciodată la fel de bine ca cineva care se prezintă la fiecare clasă și investește timp în antrenamente regulate.


A rămâne consecvent poate fi o provocare, deoarece motivația sau constrângerile de timp pot limita clasele la care poți ajunge. Îți recomandă să-ți amintești întotdeauna că puțin este mai bun decât nimic - câteva runde de box în umbră s-ar putea să nu fie un înlocuitor pentru participarea la o oră de curs, dar dacă sunt executate cu intenție, te pot împinge în continuare înainte. 

5. Investește în echipamentul potrivit

Da, așa e. Suntem o companie ce comercializează echipament pentru sporturi de contact - practic vom spune întotdeauna că echipamentul potrivit face diferența când vine vorba de formare. Evident, trebuie să te asiguri că ai kitul potrivit pentru orice sport ai alege, deoarece, de exemplu, antrenamentul BJJ are nevoie de un echipament diferit de cel pentru Muay Thai sau ar putea exista unele lucruri specifice de care ai nevoie pentru MMA. În cele din urmă, totuși, ceea ce pui în geanta de antrenament sunt instrumentele de care ai nevoie pentru a învăța și a deveni mai bun în artele marțiale. Sfatul nostru va fi întotdeauna să îți faci cercetările în ceea ce privește antrenamentul, să cauți recenzii și să încerci să găsești produsul de cea mai bună calitate disponibil pentru bugetul tău!



Crezi că ne-a scăpat ceva? Care ar fi sfaturile tale pentru începători? Care a fost experiența ta când ai început să te antrenezi? Spune-ne în comentarii! Noi, cei de la Knockout, suntem alături de tine cu o gamă completă de echipamente de calitate și mănuși de box de la branduri de top. Rămâi alături de blogul nostru pentru alte informații la fel de interesante!


1 comentariu


  • Constantin B

    Doresc sa ma apuc de un sport de contact, ce.mi recomandați?


Va rugam sa retineti ca comentariile trebuie aprobate inainte de a fi publicate

Acest site este protejat de reCAPTCHA și se aplică Politica de confidențialitate și Condițiile de furnizare a serviciilor Google.